fbpx

Oman elämänsä supernainen

Kolmen lapsen äiti, kuntoilija-triathlonisti, lehtori sekä toimitsija toista kertaa Lapinjärvellä järjestettävässä SisuXtrail -polkujuoksutapahtumassa – miten tämä kaikki onnistuu yhdeltä ihmiseltä ruuhkavuosien keskellä? ”Suunnitelmallisuus ja luovuus yhdistettynä hyvään tukiverkostoon on avainasemassa”, naurahtaa Maria Vickholm.

Liikunta elämäntapana

Maria on elänyt lähes koko elämänsä aktiivista ja liikunnan täyteistä elämää. Lajeja on tullut kokeiltua potkunyrkkeilystä balettiin, mutta ensimmäisen juoksulenkin jälkeen Maria tiesi, että oma laji on löytynyt. ”Liikuntaharrastuksen aloittaminen luo positiivisen noidankehän. Kun kerran kokee, miten paljon liikunta lisää jaksamista, on vaikea enää lopettaa”, hän toteaa.

Jotta liikunnasta saisi itselleen oikeasti elämäntavan, on löydettävä itselleen mieluisa tapa liikkua ja opittava kuuntelemaan omaa kehoaan. Aina on elämässä sellaisia viikkoja, ettei yksinkertaisesti aika riitä kaikkeen, mutta tästä ei pidä lannistua.

Mistä aika liikuntaan?

Kaikki pienetkin vapaat hetket kannattaa hyödyntää, oli sitten kyse työmatkasta tai herätyskellon asettamisesta puoli tuntia aikaisemmin soimaan. Omia motivaatiotekijöitä kannattaa myös miettiä.

Kokonaisvaltainen hyvinvointi, positiivinen vaikutus mielialaan ja onnistumisen kokemukset ovat aina toimineet inspiraationa liikunnallisen elämäntavan ylläpitämisessä.

Aktiivisen elämäntavan ja arjen yhdistäminen ei ole aina Marian mukaan helppoa, mutta suurin mahdollistaja on ollut oma puoliso. Aikaa pyritään järjestämään puolin ja toisin, jotta molemmat pääsisivät välillä viettämään omaa aikaa ja rentoutumaan lenkkipoluille. Maria myös pyrkii järjestämään aikataulunsa niin, että viikonloput voi pyhittää hyvällä omalla tunnolla rentoutumiselle perheen kanssa.

SisuXtrail 2019

Idea SisuXtrail -polkujuoksutapahtumaan syntyi 2017 syksyllä ja kuukauden päästä tapahtuman runko oli kasassa. Lapinjärvellä riittää metsää ja polkujuoksu on nouseva trendilaji, joten siitä se ajatus sitten lähti. ”Polkujuoksu sopii kaikille ja merkittyjen reittien ansiosta myös ’ei niin lahjakkaat’ -suunnistajat selviytyvät lenkistä eksymättä”, Maria kertoo.

Hän toivoo, että tulevassa tapahtumassa tunnelma ja yhteishenki on yhtä lämmin ja vahva kuin viime vuonna. Yhdessä tekemisen ilo ja mahdollisuus haastaa itsensä kannustavassa ympäristössä luovat tapahtumasta ikimuistoisen kokemuksen kaikille osallistujille.