fbpx

SisuXtrail ulkoillaan monipuolisessa maastossa

SisuXtrail-polkujuoksutapahtuma poikkeaa varmasti siitä, mihin polkujuoksutapahtumissa on yleisesti Suomessa totuttu. Usein polkujuoksut järjestetään kansallispuistoissa tai retkeilyalueilla, mutta Lapinjärvellä tilanne on tältä osin toisenlainen. Lapinjärvellä juostaan, tai vaelletaan, aivan normaalissa Itä-Uusmaalaisessa maastossa, yksityisten maanomistajien mailla. Tämä tekeekin tapahtumasta ainutlaatuisen.

10 ja 20 kilometrin reitit kuljetaan upeissa maastoissa

Hannes Vickholm10 ja 20 kilometrin reitit kulkevat järven pohjoispuolisella Vasarankylän alueella. Reitit on viety hienoimmille kallioalueille, mutta siirtymätaipaleet kallioiden välillä tarjoavat haastetta. Ajoin ylitetään hakkuualueita tai taimikoita, toisinaan mennään hieman tiheämpiekin metsiköiden läpi. Matkalla on lyhyt metsäautotiepätkä sekä pellon ylityskin.

Varsinkin Högbergetillä, Gamlasbergetillä ja Falkbergetillä taivaltaja pääsee nauttimaan kerrassaan upeista maisemista noustuaan parhaimmillaan noin 60 nousumetriä! Reitit kulkevat pääsääntöisesti vanhoja polkuja pitkin, mutta 20 kilometrin reitti on osittain myös poluttomalla alueella. Tätä pätkää onkin kevään kuluessa tallottu innokkaiden lenkkeilijöiden toimesta ja jonkinlainen ura maastoon on saatu syntymään.

50 kilometrin vaihtelevan kaunis taival

50 kilometrin reitti on vielä astetta monipuolisempi. Se sisältää 10 ja 20 kilometrin reitit suuremmilta osin, mutta lisänä oleva noin 30 kilometrin kierros taivalletaan mitä erilaisemmissa maastoissa. Mysmalmin harjuilla nautitaan ensin hienosta mäntykankaasta, mutta liikutaan myös hiekkapohjaisella tiellä ja ajouralla. Rutumissa edetään noin kilometrin verran jopa junarataa pitkin. Nousu Tenonkalliolle on upea, ja kallion ylittävä polku on yksi reitin upeimmista pätkistä.

Toivotan kaikki osallistujat sydämellisesti tervetulleiksi nauttimaan monipuolista maastoa tarjoavista reiteistä! Samalla haluan kiittää kaikkia noin 60 maanomistajaa, jotka ovat yhteistyöhaluisesti antaneet maansa SisuX:n käyttöön!

Tästä tulee hieno tapahtuma!