fbpx

Blog: En helhetsomfattande upplevelse på gång

Vad har jag igen gett mig in på? Så skulle jag kunna tänka när jag sitter med talkolistorna för SisuXtrail 2018 framför mig. Jag behöver likadana för i år, SisuXtrail 2019.

Men så tänker inte jag. Jag brinner för talkoarbete och jag hoppas att alla människor åtminstone någongång i sitt liv får uppleva känslan av att delta i ett talko.

Bakom kulisserna

Elin talkoissaFörst måste planeringsgruppen se till att alla områden blir ihågkomna. Vi måste fundera ut hur många människor det behövs på varje område och för hur lång tid.

Sedan gäller det att hitta talkofolket. Endel handplockas till vissa uppgifter men många anmäler sig som frivillig. Det gäller att få tag på ca 50 personer. Eftersom vi gjorde det ifjol är det mycket lättare i år att få tag på folk och också att veta vem som passar vart.

Det är väldigt viktig att se till att det blir rätt människa på rätt plats. De som var med ifjol anmälde i ett tidigt skede att de VILL vara med i år också om det behövs. Talkoarbete ger mycket åt individen.

När områdena har sina människor gäller det att ta itu med detaljerna. Vem ska vara vart och vilka klockslag och med vilken utrustning. Bl.a. de som sköter dryckesstationerna i skogen har en egen tidtabell och egna uppgifter. Trafikansvariga ska vara på rätt ställen rätt tid, var får man parkera och var inte! Tävlingskansliet har mycket viktiga uppgifter med att se till så alla tävlingsdeltagare får rätt information.

Och maten! Hur mycket mat, vem kokar och enligt vilken tidtabell och hur är det med specialdieter. Serveringspersonalen sköter förstås serveringen men också att allt skräp hamnar på rätt ställe så att området hålls städigt.

talkoo

Att känna gemenskap innebär kvalitet

Att delta i ett evenemang som frivillig talkoarbetare är roligt. Det ger en en känsla av gemenskap och samhörighet. Talkoarbete är dessutom viktigt, utan det klarar små föreningar sig inte.

Vi ska värna om att talkoandan lever vidare trots att alla har så bråttom nuförtiden. Och vi har en god talkoanda här på vår ort!

Jag har ännu bara börjat nosa på den stora helheten men nu är det dags att börja laga nya färggranna tidsscheman. Vårt talkogäng gör allt vi kan för att ni alla ska få en bra upplevelse i Lappträsk – välkommen!