fbpx

Blogi: Kokonaisvaltainen elämys tekeillä

Mitä olen taas mennyt lupaamaan? Tämä ajatus voisi tulla päähäni, kun otan esiin viime vuoden SisuXtrailin talkoolistat tavoitteena tehdä uudet tälle vuodelle, SisuXtrailiin 2019.

Mutta näin en kuitenkaan ajattele. Minulle talkootyö on todella tärkeää – ollut pienestä asti. Sen tuoma hyvänolon tunne on voittamaton varsinkin, kun näkee osallistuvien ihmisten ilon ja tyytyväisyyden.

Kulissien takana tapahtuu

Elin talkoissaSisuXtrailin eri osa-alueille tarvitaan kaiken kaikkiaan noin 50 henkilöä, jotta tapahtumastamme tulee sujuva ja laadukas. Jotkut käsinpoimitaan tiettyihin tehtäviin, mutta moni ilmoittautuu vapaaehtoiseksi.

On tärkeää, että oikea ihminen löytyy oikeaan paikkaan. He, jotka osallistuivat talkoisiin viime vuonna ilmoittivat varhaisessa vaiheessa haluavansa olla mukana taas tänä vuonna. Parasta!

Kun on riittävästi väkeä, alkaa yksityiskohtien hionta. Kuka menee mihin, mihin aikaan ja mitä varusteita hän ottaa mukaansa? Juomapisteillä metsässä on oma aikataulunsa ja omat varustuksensa. Liikenteenvalvojilla on omat ohjeensa. Kilpailutoimistossa taas on tärkeää että kilpailijat saavat asiantuntevaa ja iloista palvelua.

Ruokailuun tarvitaan myös paljon väkeä. Sekä keittiössä että tarjoilupuolella on monta tehtävää. Jo ennen itse tapahtumaa ruokaa suunnitellaan ja tavarat tilataan. Kilpailupäivänä talkooväki pitää myös paikat siistinä.

Yhteenkuuluvuuden tunne tuo laatua

Osallistuminen tapahtumaan vapaaehtoisena talkootyöläisenä on yksinkertaisesti hauskaa. Se tuo yhteenkuuluvuuden tunnetta ja mukavaa yhdessäoloa. Lisäksi ilman talkootyötä pienet seurat olisivat pulassa.

Onneksi seudullamme talkoohenki on vielä elossa. On edelleen, vaikka kaikilla on kiire jo ihan perusarjessa. Tästä voi olla vain kiitollinen.

Uskon vahvasti, että saat osallistujana hyvän ja kokonaisvaltaisen elämyksen Lapinjärven SisuXtrailissa! Nähdään ja höpötellään lisää toukokuussa!

Elin on Team SisuXtrailin talkoovastaava ja yksityiskohtien viilaaja. Vapaa-ajallaan hän touhuaa yleisesti vapaaehtoistyössä sekä nauttii leipomisesta ja askartelusta. Elin puhuu yhteenkuuluvuuden tunteen ja epäitsekkäiden tekojen tärkeydestä nykyajan kiireisessä arjessa.