fbpx

Blogi: Haasta itsesi luonnossa – virkistä kehosi!

Henrik_SisuXtrailNykypäivän arjessa priorisointi on tärkeää, jotta saisimme jotain aikaan. Tämä koskee vapaa-aikaamme ja työelämäämme. Haluamme sekä kokea entistä enemmän että suoriutua kunnialla työstämme.

Itse matkustan paljon työssäni ja suurin osa ajasta menee istuen jossain kulkuneuvossa. On selvää, että tämä ei ole soveliasta ihmisfysiikalle, joten fyysistä vastapainoa tarvitaan, jotta kroppa ja nuppi pysyvät kunnossa.

Sanonta ‘Rankka duuni vaatii rankat huvit’ on mielestäni hiukan hupaisa, mutta on siinä jotain perääkin. Jotta pääsemme irti rankemmasta työjaksosta, on hyvä olla menetelmä, joka katkaisee kuvion tehokkaasti. Työelämä on tänä päivänä kovin jaksottaista eikä niinkään enää kahdeksasta neljään puurtamista. Rytmitämme monesti vapaa-ajan sekä työn kulkemaan käsi kädessä silloin, kun meillä on siihen mahdollisuus.

Luonnosta vastapainoa passiiviselle työlle

Luonto on aina tarjonnut minulle turvasataman. Olen lapsuudesta asti rakastanut pohjoista luontoamme sen kaikkine vuodenaikoineen sekä keleineen.

Se tunne, kun pääset ulos, vedät keuhkot täyteen raikasta ilmaa ja kuulet luonnon rauhalliset äänet – sitä ei moni asia voita.

Olen aina liittänyt liikuntani luontoon. Lajeina suunnistus, maastopyöräily, juoksu sekä hiihto kaikkine alalajeineen ovat lähinnä sydäntäni. Koskaan en ole saanut salilta samanlaista vastinetta treeneihini, kuten niistä lajeista, joiden suorituspaikat ovat luonnossa.

Aistimme ja alitajuntamme saavat niin paljon ‘kaupanpäällistä’ liikkuessamme luonnossa. Samalla kehomme saa sen alkukantaisen yhteyden luontoon, josta jäämme nykymaailmassa helposti paitsi. Tuoksut, äänet, valo. Sade, tuisku, lumi ja tuuli. Aurinko ja pilvet. Kaikki antavat meille elintärkeitä positiivisia ärsykkeitä, joita ilman kehomme ja mielemme tylsistyy.

Henrik luonnossa

Sopivaa haastetta polkujuoksusta

Polkujuoksu on vasta viime vuosina noussut trendilajiksi, mutta uskallan väittää, että moni meistä on harrastanut lajia tietämättä sen olleen erityisen suosittua. Voitko kuvitella houkuttelevampaa lenkkipaikkaa: Havupohjainen polku harjulla, jossa on vesistöjä molemmin puolin?

Akkusi latautuvat kuin itsestään ja askel vie uteliaasti eteenpäin. Aivosi motorinen keskus käy täysillä kierroksilla, kun jalat hakevat sitä sopivaa kohtaa mihin astua, mutta samalla mielesi lepää.

Lihakset tekevät kovaa työtä ja pusket hiukan lisää, koska tiedät sen tunteen, josta nautit loppupäivän tämän jälkeen.

Jos olet se juoksija, joka aina karttaa huonoja kelejä, niin haastan sinut ajattelemaan joskus toisin. Mitäpä, jos seuraavan kerran, kun ulkona sataa ja tuulee, vetäisit juoksuvermeet jalkaan ja lähtisit ulos poluille? Laita vaikka sauna erityishoukuttimeksi lämpiämään, jotta saat maksimaalisen palkinnon ja rennon olotilan tämän uurastuksen jälkeen. Suosittelen!

Henrik on SisuXtrailin myyntitykki, valokuvaaja ja juoksukoulumme yksi vetäjistä. Vapaa-ajallaan hän harrastaa monipuolista liikuntaa ja nauttii perheensä kanssa luonnossa oloilusta. Tällä hetkellä hän toipuu jalkaleikkauksesta, mutta pyrkii olemaan niin aktiivinen kuin mahdollista. Henrik puhuu henkisen ja fyysisen kunnon tasapainon tärkeydestä ja luonnon vaikutuksesta hyvinvointiin.