fbpx

Polkujuoksukoulussa suunnataan yhdessä kohti uusia haasteita

SisuXtrail-tiimi on pitänyt joka toinen sunnuntai ilmaista polkujuoksukoulua, jonka tavoitteena on muun muassa valmentaa juoksijoita toukokuussa järjestettävään SisuXtrail-tapahtumaan. Juoksukoulussa harjoitellaan eri pituisten reittien juoksemisen lisäksi lihaskunnon huoltoa.

Yhteisöllisyys keskiössä

Juoksukoulun aktiivi Jonna Hinttaniemi on ollut mukana toiminnassa alusta asti. “On mukavaa päästä juoksemaan porukalla erilaisiin maastoihin, joihin ei uskaltaisi yksin suunnistaa”, kertoo Jonna. Hänet innoitti mukaan Lapinjärven urheilijoiden puheenjohtaja Esa Huttunen. Vakituinen porukka ja hyvä yhteishenki luovat turvallisen olon kokeilla uusia tekniikoita sekä tuovat vaihtelua treenaukseen.

Juoksukoulun vetäjä Anna Elffors on suunnitellut juoksukouluun aina jonkinlaisia lisäaktiviteetteja. Esimerkiksi talvella ohjelmaan on sisältynyt juoksun lisäksi hiihtoa. “Juoksukoulu on kehittänyt tasapainoani ja uskallustani heittäytyä varmemmin alamäkijuoksuun”, Jonna kertoo.

Parasta juoksukoulussa on hänen mielestään yhteisöllisyys. “Ensin poluilta kuuluu ääni ja sitten näkee meidät”, kuvailee Jonna lenkkien yhteishenkeä. Hän kuitenkin suosittelee polkujuoksukoulusta kiinnostuneen omaavan jo hieman juoksutaustaa, ettei tasoero tunnu liian suurelta.

Miksi SisuXtrail?

Viime vuonna Jonna osallistui SisuXtrailin 21 kilometrin reittiin. Hän harkitsi osallistuvansa 50 kilometrin ultrasarjaan, mutta päätyi 20 kilometrin juoksuun myös tänä vuonna. Hänen tarkoituksenaan on säästää voimia 1.6. järjestettävään Tukholman maratoniin. Sijoitus SisuXtrailissa ei ole Jonnalle tärkeä, vaan juoksemisesta nauttiminen.

SisuXtrail-tapahtuman ainutlaatuinen tarjoilu ja huolto tekivät Jonnaan vaikutuksen. Myös pieni osallistumismaksu ja ilmainen polkujuoksukoulu houkuttelivat uudestaan mukaan. Hän toivoo polkujuoksukoulujen ja tapahtuman jatkuvan tulevaisuudessakin. “Tosi upea tapahtuma, toivottavasti tänä vuonna tulee paljon jengiä”, kiteyttää Jonna.

Artikkelin ovat kirjoittaneet Haaga-Helia Porvoon opiskelijat Rose Brander ja Pieta Härmä