fbpx

Blogi: Talkoovoimin kohti yhteistä päämäärää

Opiskelen Vierumäen urheiluopistolla Liikunnan ammattitutkintoa. Saimme koulusta tehtäväksi osallistua urheilutapahtuman järjestämiseen. Lapinjärveläisenä tiesin, että paikkakunnallamme oli jo kertaalleen järjestetty polkujuoksutapahtuma ja että tapahtumaa oltiin järjestämässä uudemman kerran. Samalta istumalta otin siis yhteyttä Team SisuXtrailiin ja minut otettiin avosylin vastaan suunnittelujoukkoihin. Tavallaan siis SisuXtrail osui kohdalleni kuin tilauksesta!

Tapahtumien järjestämisen suhteen olen lähes noviisi, joten hyppäsin joukkoon mukaan avoimin mielin ja valmiina oppimaan uutta. Aika pian huomasin, että tapahtuman järjestäminen on aikamoinen projekti, joka vaatii jos minkälaista tietoa ja taitoa. Pitää huolehtia markkinoinnista, luvista, reittivalinnoista, osallistujista, ruokailusta, huoltojoukoista jne. Lista on pitkä!

Mietin, että pitääkö olla superälyinen monitaituri, jotta voi järjestää tapahtuman? No ei tarvitse!

Selkeä työnjako, vastuualueet ja hyvä johtaminen ovat kaiken perusta. Tulevan tapahtuman järjestämistä auttaa myös viime kesän tapahtumalle rakennettu hyvä pohja.

Sen päälle on helppo alkaa rakentaa uutta tapahtumaa huomioiden aiemmat onnistumiset ja asiat, joissa on vielä petrattavaa. Seuraava SisuXtrail-polkujuoksutapahtuma tulee olemaan entistä ehompi!

Tehdään hyvää yhdessä

Anni ja polutWikipedian mukaan talkootyö on perinteinen naapuriavun muoto, johon liittyy vahva yhteisöllisyyden tunne. Yhteisöllisyyttähän Lapinjärveltä löytyy. Ihmisillä on halu auttaa ja olla mukana tekemässä hyvää. Pienessä kunnassa on totuttu siihen, että asioiden eteen täytyy nähdä vaivaa. Mielestäni Lapinjärvellä järjestetään aika paljon tapahtumia ja väki on tottunut olemaan mukana.

Myös SisuXtrailiin on saatu huikea määrä vapaaehtoisia talkootyöläisiä mukaan. Suurin osa viime vuonna osallistuneista talkoolaisista on mukana myös tänä vuonna. Mahtavaa! Talkootyö ei ole rankkaa, vaan hyvin organisoituna se on tekijälleen palkitsevaa. Kaikilla on sama, yhteinen päämäärä: saada aikaan mahdollisimman hyvin toteutettu tapahtuma ja sitä kautta mahdollistaa paikallisille lapsille liikunta harrastuksena. Lisäksi yhdessä tekeminen on aina mukavaa ja antoisaa!

Opiskelijan silmin on mielenkiintoista nähdä tapahtuman eri vaiheet suunnittelusta itse toteutukseen ja lisäksi lapinjärveläisenä on hienoa olla järjestämässä tapahtumaa, jossa yhdistyvät itsellekin kovin tärkeät asiat: liikunta ja luonto.

Odotan innolla tulevaa kevättä; sulaneita metsäpolkuja, linnunlaulua ja auringonpaistetta. Tervetuloa Lapinjärvelle toukokuussa!

Anni on Team SisuXtrailin tuorein jäsen ja suorittaa tällä hetkellä Liikunnan ammattitutkintoa. Vapaa-ajallaan Anni nauttii perheensä kanssa touhuamisesta ja vetää ryhmäliikuntatunteja. Hän on kiinnostunut liikunnan tuomista hyödyistä ja siitä, miten jokainen löytäisi oman tapansa liikkua ja voida hyvin.