fbpx

Viime vuoden voittajalla haasteita harjoittelussa

Viime vuoden SisuXtrailin ultramatkan voittaja Mikko Eklund on juossut poluilla jo 80-luvulta lähtien. “Suunnistajana juoksin paljon treenejä metsäpoluilla. Sen sijaan tämä uusi “brändätty” polkujuoksu on sellainen, jota en varsinaisesti harrasta”, Eklund toteaa.

Tarkkaavaisuutta ja haastetta poluilta

Poluilla juoksemisesta tekee mielenkiintoista vaihteleva alusta, joka vaatii tarkkaavaisuutta. Eklundille on tärkeää, että hän saa olla metsässä, eikä rakennetulla alueella. “Polulla juostessa vauhti myös tuntuu kovemmalta kuin oikeastaan on, jolla voi mukavasti huijata itseään. Erityisesti tätä saa korostettua, kun menee pimeällä poluille juoksemaan otsalamppu päässä”, Eklund kertoo.

Viime vuoden tapahtumasta Eklundille jäi erinomainen fiilis. 68 kilometrin mittainen ultramatka oli hänen pisin juoksunsa siihen mennessä. Eklund lähti matkaan voimiaan säästellen haluten lähinnä testata, kykeneekö juoksemaan koko matkan läpi. Matkanteko sujui hyvin, kisajärjestelyt toimivat ja hieno sää sekä reitti kruunasivat kokonaisuuden. Eklundiin vetosi tapahtuman pienimuotoisuus ja riittävän vaativat reitit. Tapahtuma oli järjestetty pienen kylän yhteisponnistuksena, mikä näkyi aitoutena.

Eklund on ilmoittautunut tämän vuoden SisuXtrail-polkujuoksutapahtumaan, mutta kilpailu jää juoksematta. Tulehtunut akillesjänne on vaivannut jo monta kuukautta, ja aika on kulunut korvaavien harjoitteiden tekemiseen. Pääasiassa kilpailuun valmistautuminen on ollut henkistä. Kisavauhdin ja mahdollisten haastavien tilanteiden pohtiminen etukäteen auttavat vaikeuksien sattuessa kisan aikana.

Huhtikuun lopussa Eklund testasi jalan kuntoa juoksemalla rogaining-kisan. Sen aikana hän huomasi, että jalka ei vielä kestä, ja siksi hän jättää SisuXtrailin tänä vuonna väliin.

Artikkelin ovat kirjoittaneet Haaga-Helia Porvoo Campuksen opiskelijat Maaria Rautio ja Rosa Heikkilä.